Laserskärning

Laserskärning av plexiglas är en metod som fungerar i såväl stora som små serier.

De produkter du kan producera med lasertekniken kommer att vara av högsta kvalitet. Alla skärningar blir raka och genomskinliga och behöver oftast inte slipas.

Laserskärning ger dig högsta möjliga precision.

Laserstrålen i en laserskärmaskin är extremt smal och därför kan den skära i materialet med hög noggrannhet. Noggrannheten räknas i delar av en tiondels millimeter.

Laserskärning passar både stora och små produktioner.

Lönsamheten är god även vid framtagning av prototyper och små serier. Vid skärning går det att ställa om laserskäraren mellan serier så att olika produkter får olika program vektoriserade filer, typ .eps, .ai, .dxf.

VILKA MATERIAL KAN JAG LASERSKÄRA?

Akryl är absolut vanligast för att det används så flitigt, bl a för butiksställ och displayer. En av fördelarna med laserskärning är att du kan välja bland många olika material och är därför också friare i din konstruktion. Är du osäker på hur just ditt materialval påverkas av att skäras med laser så begär en provskärning.

Mer information kommer.

Mer information kommer.

Mer information kommer.

Mer information kommer.

Vanliga frågor

De vanligaste frågorna och svaren

HUR TJOCKT MATERIAL KAN EN LASER SKÄRA IGENOM?

Naturligtvis varierar lämplig tjocklek beroende på material, men då det gäller plexiglas (akryl) som är det vanligaste materialvalet går det bra att skära ut detaljer som är upp till 40 mm i tjocklek, samt 2000 x 3000 mm stora.

NÄR SKA JAG LASERSKÄRA MIN PRODUKT?

Om din produkt innehåller många detaljer och hål samt har en oregelbunden profil så är oftast den bästa lösningen att skära med laser.

HUR MYCKET KOSTAR EN LASERSKÄRNING?

Lasertekniken är mycket kostnadseffektiv. Den höga precisionen gör att det blir mycket mindre materialspill. Dessutom får de färdigskurna produkterna så pass hög finish att du oftast inte behöver göra någon efterbearbetning alls.

HUR FUNGERAR EN LASERSKÄRMASKIN?

Lasern i en laserskärmaskin är av så kallad CO2 laser, som innehåller stora mängder energi. När laserstrålen träffar ytan som ska skäras omvandlas energin till hetta och träffytan förångas av den höga temperaturen.

HUR SKA JAG FÖRBEREDA MIN CAD FIL?

Har du tagit fram produkten i ett CAD program kan du exportera ut i de flesta standardformaten, till exempel:

  • dxf
  • dwg
  • eps
  • pdf

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer