Våra material

Vi på Plexlite arbetar i en mängd olika plastmaterial som plexiglas, polykarbonat och Pet-G. Vi håller oss också ajour med nya material som kommer ut på marknaden för att kunna erbjuda bra, innovativa och hållbara lösningar till våra kunder. 

Plexiglas

Plexiglas är en transparant plast som även känt som akrylglas, akrylplast eller i vardagstal som akryl, och tillhör gruppen polymetylmetakrylat (PMMA).

Det är ett populärt material på grund av sin höga transparens, lätta vikt och hållbarhet. Det är betydligt starkare än vanligt glas och har även bättre motståndskraft mot skador och sprickbildning.

Plexiglas används i en mängd olika tillämpningar, inklusive skyltar, skyltfönster, belysningsskyltar, displayställ, skärmskydd, konstprojekt och mycket mer. Dess lätta vikt och enkelhet att bearbeta gör det till ett mångsidigt material som används inom en rad olika branscher, från reklam och design till medicin och tillverkning.

P1020292

Polykarbonat

Polykarbonat är en termoplast med hög styrka och transparenta egenskaper. Det är känt även under andra namn och varumärken som Makrolon, Lexan och förkortas ofta PC.

Det används i skyltar, fönster och skyddande skärmar på grund av sin slag- och slitstyrka. Dess lätta natur gör det lätt att hantera och lämpligt för olika tillämpningar, med maximal ljusgenomträngning för användning i miljöer där ljusinsläpp är viktigt.

Skydd Plexlite

Andra plastmaterial

Vi arbetar med ett flertal plastmaterial, som t ex 

Polyvinylklorid (PVC): PVC är en vanlig plast som är lämplig för bockning på grund av sin flexibilitet och motståndskraft mot värme. Det används ofta för tillverkning av rör, kanaler, fönsterprofiler och andra produkter som kräver böjda former.

Polyamid (PA): Även känt som nylon, är det känt för sin höga mekaniska styrka, slitstyrka och kemisk resistens. Används ofta i tillverkningen av maskindelar, fordonskomponenter och industriella fibrer.

Polyoxymetylen (POM): Även kallad acetal, är det känt för sin höga styvhet, låg friktion och goda glidande egenskaper. Används i tillverkning av tandhjul, ventiler och andra precisionskomponenter.

Acrylonitril-butadien-styren (ABS): ABS är ett tåligt och mångsidigt plastmaterial som är lämpligt för bockning och formning vid uppvärmning. Det används ofta för att tillverka fordonskomponenter, elektronikskal och leksaker.

Polyeten (PE): Vissa typer av polyeten, särskilt lågdensitetspolyeten (LDPE), är mjuka och böjbara vid uppvärmning och kan därför användas för bockning av enklare former. Det används vanligtvis för förpackningar, påsar och plastfilm.

Polypropylen (PP): Polypropylen är ett annat termoplastiskt material som kan användas för bockning vid uppvärmning. Det används ofta för att tillverka flaskor, rör och olika förpackningar.

Tveka inte att kontakta oss - vår långa erfarenhet och materialkännedom innebär att vi kan hjälpa dig hitta rätt material och tillverkningsform för ett bra slutresultat.

Plexistorage

Funderar du på en lösning i plast? Vi kan hjälpa dig konkretisera och förverkliga dina idéer - hör gärna av dig så berättar jag mer.

040-293190 info@plexlite.se