Plastbearbetning

I över 30 år har vi hjälpt våra kunder med bearbetningsmetoder för de flesta plastmaterial. Vår moderna maskinpark i kombination med vårt team, som består av duktiga hantverkare med lång erfarenhet av att bearbeta plast, fräsa, laserskära samt limma och bocka, gör att vi kan tillgodose både små och stora behov. Vi på Plexlite vill vara er långsiktiga partner när det kommer till plastbearbetning, från idé till färdig leverans.

Laserskärning ger dig högsta möjliga precision

Laserskärning är ett snabbt och kostnadseffektivt sätt att skära plastskivor till önskad form utan efterbearbetning. Det är en metod som fungerar i såväl stora som små serier, och har flera fördelar såsom att alla skärningar blir raka och genomskinliga med så hög finish att ingen efterbearbetning krävs. Tillsammans med den höga precisionen som gör att materialåtgången blir mindre är lasertekniken mycket kostnadseffektiv.

Passar laserskärning din produkt och valda material? Kontakta oss så gör vi en provskärning.

Laser Skarning Plast

Bockning skapar möjligheter att forma din produkt

Bockning är en bearbetningsmetod för att forma plast genom varm- eller kallbockning, beroende på material och vald tjocklek. Att bocka med bockningsmaskin är en standardprocedur idag, vilket innebär att kostnaden per bockning ofta är väldigt låg.

En bockad produkt kan också kombineras med andra bearbetningsmetoder för en specialiserad slutprodukt som matchar dina önskemål.

Bocka Plast

Limning som håller

När vi limmar samman plastmaterial såsom polykarbonat och akryl får vi starka och hållbara skarvar, och ytorna sammanfogas i det närmaste sömlöst. Limmen (bl a lösningsmedelsbaserat lim, UV-härdande och tvåkomponentslim) är anpassade till materialet och när de sedan härdats har vi en stark bindning utan stresspunkter. Den bindning som vi framtvingar på kemisk väg är faktiskt oftast starkare än själva materialet i sig.

Det går också att limma plats med andra material, men limfogen blir inte lika stark som när två plastytor limmas samman.

Limning Plast

Fräsning är snabbt, effektivt och har hög precision

En av de vanligaste bearbetningarna av plastprodukter är att fräsa ut detaljer och hål, eftersom det går att göra med god precision och minimal efterbearbetning behövs. CNC-fräsning ger hög repeternoggrannhet där varje detalj som tillverkas får exakt den storlek och har den form som den är tänkt att ha.

Vi hjälper dig välja rätt CNC-bearbetning, utifrån din egen CAD-ritning eller en framtagen av oss. 

Frasning Plast

Funderar du på en lösning i plast? Vi kan hjälpa dig konkretisera och förverkliga dina idéer - hör gärna av dig så berättar jag mer.

040-293190 info@plexlite.se