Fräsning

FRÄSNING AV PLEXIGLAS ÄR EN VANLIG METOD FÖR ATT BEARBETA SMÅ OCH STORA DETALJER

PRECISIONEN ÄR GOD OCH EFTERBEARBETNINGEN MINIMAL. Att fräsa ut detaljer och hål i plexiglas är ett av de vanligaste bearbetningarna av plastprodukter som görs idag.

 

NÄR ANVÄNDS FRÄSNING?

Fräsning är ett av de vanligaste sätten att efterbearbeta plast. Normalt så används fräsning med maskin på stora serier och komplexa produkter. Annars kan man välja att fräsa manuellt också. Oavsett vilket så använd en fräs, ett verktyg med roterande vassa eggar för att fräsa fram kanter, hål och former.

VAD ÄR EN CNC FRÄSMASKIN?

CNC står för Computer Numerical Control. En CNC fräsmaskin är helt enkelt en datorkontrollerad fräsmaskin. Med hjälp av CAD program kan man mata in information om den färdiga produktens utformning och låta fräsverktyget läsa av datorfilen för att styra arbetet med hög precision.

VAD ÄR EN DIAMANTPOLERFRÄS?

En diamantpolerfräs är en polerfräs med små industridiamanter som fräser i materialet. Den används för att polera kanterna då dessa behöver efterbearbetas.

VILKA MATERIAL KAN JAG FRÄSA?

Akryl är absolut vanligast för att det används så flitigt, bl a för butiksställ och displayer. En av fördelarna med laserskärning är att du kan välja bland många olika material och är därför också friare i din konstruktion. Är du osäker på hur just ditt materialval påverkas av att skäras med laser så begär en provskärning.

Mer information kommer.

Mer information kommer.

Mer information kommer.

Mer information kommer.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer