Bocka

ATT BOCKA PLEXIGLAS ÄR ENKELT OCH GÖR ATT PRODUKTEN STÅR UT FRÅN MÄNGDEN

BOCKNING KAN GÖRAS PÅ STORA PLASTSKIVOR UPP TILL EN RADIE PÅ 55 MILLIMETER.

VILKA PRODUKTER KAN VARA LÄMPLIGA FÖR BOCKNING?

I de allra flesta fall rör det sig om produktställ av olika slag. Naturligtvis kombineras oftast flera olika bearbetningsmetoder. Man kan välja att limma fast detaljer eller fräsa ut hål i plasten. Vanligt är också att bockning används för diverse plastbehållare och huvar.

HUR TJOCKT MATERIAL KAN MAN BOCKA?

De allra flesta bockmaskiner klarar av att linjärbocka 3 meter långa plastskivor med en tjocklek av 20 mm i en radie på upp till 55 mm.

VILKA FÖRDELAR HAR EN BOCKMASKIN?

Med en professionell bockmaskin värms endast den yta som ska bockas och bilda en böj. Radien på böjen och temperatur ställs in på ett enkelt sätt. Temperaturen som plastmaterialet ska värmas till för att kunna bearbetas varierar något beroende på plastsort. En bockmaskin ger dig också exakt rätt vinkel på bocken.

VILKA MATERIAL KAN JAG BOCKA?

Akryl är absolut vanligast för att det används så flitigt, bl a för butiksställ och displayer. En av fördelarna med laserskärning är att du kan välja bland många olika material och är därför också friare i din konstruktion. Är du osäker på hur just ditt materialval påverkas av att skäras med laser så begär en provskärning.

Mer information kommer.

Mer information kommer.

Mer information kommer.

Mer information kommer.

Vanliga frågor

De vanligaste frågorna och svaren

VAD SKA MAN TÄNKA PÅ VID BOCKNING AV PLAST?

Vid uppvärmande av plastmaterial är temperaturen kritisk. För låg temperatur och man riskerar sprickor. För hög temperatur och man riskerar att plasten smälter. Man brukar tala om att man ska uppnå glastemperatur.

Det kan också lätt uppstå spänningar i plastskivan. Därför är det viktigt att ha tålamod och låta temperaturen gå ner innan man plockar bort trycket från bocken.

HUR MYCKET KOSTAR EN BOCKNING?

Eftersom bockning med bockmaskin är så flitigt förekommande bearbetningsmetod är det en standardprocedur på de allra flesta plasttillverkningsföretag idag. Kostnaden per bockning är oftast väldigt låg.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer