Plexlite laserskär rökfärgad plexiglas i två delar. Ena delen är en enkel platta med en skåra. Andra delen är Vagabonds omisskännliga logotyp som binds samman i bottnen.

VAGABOND TAR STEGET FRAM MED LOGOTYPEN

Alla som älskar skor älskar Vagabond. Kvaliteten, modekänslan och möjligheten att vicka på tårna gör att kundskaran bara växer. Idag är Tyskland största marknaden, men både Ryssland och Kina är på frammarsch. Plexlite har konstruerat och producerar nu varumärkesexponeringen till butikerna.

 

UTMANINGEN: SNYGGT, SNABBT OCH SMART MED TANKE PÅ PRODUKTION, DISTRIBUTION OCH MONTERING

Vagabond arbetar mycket fokuserat med sitt varumärke. Butikerna är en av de viktigaste kanalerna, både de egna konceptbutikerna och shop-in-shop-koncepten – och inte minst alla fristående multibrandbutiker där den allra största volymen säljs.

– I våra egna butiker hjälper inredningen till att skapa en varumärkeskänsla. I de fristående butikerna är det viktigt med branding så att kunden hittar rätt. Samtidigt finns det en praktisk aspekt – exponeringen måste alltid vara kostnadseffektiv, säger Ulf Olsson, Retail Construction Leader på Vagabond.

Plexlite är oerhört proaktiva med förbättringar, idéer på färger och konkreta förslag"

PROCESSEN: PROAKTIVT HELA VÄGEN

På en mässa i Italien hade Vagabond hittat en tredimensionell plexiskylt för att exponera intill skorna i butik. Problemet var bara att just den skylten var både onödigt dyr att tillverka och kändes lite klumpig. Därför valde man att köra vidare på ett koncept som presenterades av Plexlite: fristående plexibokstäver på en plexiskiva – ett tacksamt sätt att exponera logotypen som är bred och låg.

Det behövdes dock lite förbättringar kring monteringen, eftersom varje bokstav fästes för sig i plattan. I sin egen 3D-printer kom Vagabond med förslag på hur detta skulle lösas konstruktionsmässigt, vilket Plexlite snabbt kunde köra ut som prototyp

– Plexlite är oerhört proaktiva med förbättringar, idéer och konkreta förslag på färg, form och konstruktion, säger Ulf.

 

LÖSNINGEN: TVÅ DELAR I ETT PLATT PAKET

Idag laserskär Plexlite ut rökfärgat plexiglas i två delar. Ena delen är en enkel platta med en skåra. Andra delen är Vagabonds omisskännliga logotyp som binds samman i bottnen. Bottnen placeras snabbt och lätt in i plattans skåra, och vips är exponeringen klar. Innan man kommit så långt packas dock delarna omsorgsfullt i skyddsfilm, läggs samman och skickas som ett platt och därmed portosnålt paket till den butiksansvarige.

 

RESULTATET: PÅ PLATS HOS MULTIBRANDBUTIKERNA I EUROPA

– Först ut nu är en provladdning i Tyskland och Storbritannien. Plexlite och vi ser samarbetet som en pågående process, där vi tillsammans hittar optimala lösningar. Bland annat undersöker vi en klar plexiglasvariant för butiker med mörk inredning, säger Ulf.