Stringhylla plexiglas

En ny variant av string med stora krav på kvalitet.

I samarbete med:

MODERNA TIDER FÖR TIDLÖS DESIGN

Stringhyllan känns lika rätt idag som när den ritades 1949. Nisse och Kajsa Strinnings konstruktion är enkel: hyllplan som monteras på gavlar fästa i väggen. Men enkelheten är skenbar. Speciellt String® Plex handlar om extrem kvalitet med mycket små toleranser. Precis det som Plexlite levererar.

 

UTMANINGEN: FÖRENA HÖG KVALITET MED ATTRAKTIVT PRIS

Nisse Strinning utvecklade den ursprungliga systemidén och introducerade 1953 String® Plex. Plexiglas var helt nytt, och plexiglasgavlarna gjorde att hyllplanen såg ut att sväva fritt. Men eftersom gavlarna frästes ut för hand blev produkten lite för dyr för att få samma genomslag som den vanliga Stringhyllan.

– När vi relanserade String med kraft 2005, såg vi att målgruppen kunde breddas rejält med String® Plex. Det är en kul produkt som tilltalar många. Fast vi insåg också att priset behövde bli mer attraktivt. Därför gällde det att hitta någon med en kostnadseffektiv produktion, säger Pär Josefsson, vd för String Furniture.

 

PROCESSEN: ALLT RULLAR PÅ ÅR EFTER ÅR

– Vi undersökte en fem, sex leverantörer men fastnade snabbt för Plexlite. Närheten, servicen och engagemanget som de erbjöd kunde ingen trumfa, säger Pär.

Efter inledande diskussioner kring behoven tog Plexlites Mikael sig an Nisse Strinnings originalritningar och presenterade därefter några prototyper. Strax efter var produktionen igång.

– Samarbetet är helt strömlinjeformat. Det har bara rullat på år efter år, säger Pär.

Laserskärning är en mycket kostnadseffektiv teknik, vilket gör att String® Plex kan hålla ett överkomligt pris nu."

Pär Josefsson, VD för String Furnuture.

LÖSNINGEN: GAVEL FRÅN 1953, TEKNIK FRÅN 2013

Idag skärs tre storlekar på plexiglasgavlar ut med laser. Noggrannheten är maximal.

– Bara det bästa gäller för String. Toleranserna är små i systemet, och Plexlite levererar hög och jämn kvalitet. Laserskärning är en mycket kostnadseffektiv teknik, vilket gör att String® Plex kan hålla ett överkomligt pris nu, säger Pär.

Cirka 2000 gavlar produceras om året. Plexlite skickar de färdiga gavlarna direkt till packningen. Från lagret går String® Plex sedan ut till design- och möbelbutiker över hela världen.

 

RESULTATET: RÄTT PRIS ÖPPNAR NYA MARKNADER

– String® Plex är störst i Tyskland. Det är ju en rätt kapitalstark marknad som är intressant att finnas på, säger Pär.

Större delen av String Furnitures omsättning kommer mycket riktigt också från den internationella försäljningen. Bland annat har japanerna och koreanerna börjat få upp ögonen för den platseffektiva, eleganta förvaringen.

– Vi har bra diskussioner med Mikael om nya material och udda lösningar, säger Pär.

Spännande fortsättning följer alltså för designälskare.