Den unika designen kombinerar den starka grafiska profilen som en backdrop på rulle samt standardiserade fästen och krokar för maximal flexibilitet.

 

I samarbete med:

 

 

HIGH SCORE FÖR SÄLJANDE EXPONERING

Blicken dras automatiskt dit. Skylanders Giants syns verkligen i GameStop-butiken. Allt tack vare det smarta skyltstället som Rebel Display Group och vi på Plexlite utvecklat tillsammans med Activision, företaget bakom spelet och en av världens främsta datorspelsutvecklare. 

UTMANINGEN: ATT TA FRAM ETT KOMPLETT SYSTEM TILL MÅNGA BUTIKER PÅ KORT TID

Skylanders Giants består utöver själva datorspelet av en rad figurer som spelaren måste ha för att kunna spela. Totalt rör det sig om cirka xx produkter per butik, något som i sig var en utmaning. Hur skulle allt få plats? Hur skulle det bli säljande? Dessutom var tiden knapp, kvalitetskraven höga, priserna pressade och butikerna hela 290 stycken. 

PROCESSEN: ETT NÄRA SAMARBETE FRÅN ANALYS TILL FÄRDIG PRODUKT

Rebel Display Group och vi på Plexlite har arbetat nära tillsammans i flera år. Och nu hade vi verkligen nytta av att vara så samspelta. Det gällde att skapa ett överskådligt, men ändå platseffektivt skyltställ som var enkelt för butikernas egen personal att montera själva.

– Från början hade ett avancerat ställ varit på tal, men det kostade för mycket. Vi fick uppdraget att hitta en bättre lösning. Eftersom jag och Mikael arbetar helt öppet kunde vi tänka gränslöst och okonventionellt. Vi förstår varandra, tänker lika och har kul när vi jobbar ihop, säger Anders Arndorff, vd på Rebel Display Group, om samarbetet med Plexlite.

Första steget var att bekanta sig med spelet – målgruppen (Anders och hans döttrar) gav det tummen upp efter att ha spelat så kontrollerna glödde. Därefter analyserade Anders och Mikael Activisions behov och GameStops möjligheter. Och en idé började ta form på kollegieblocket.

– Det var viktigt för oss att Skylanders Giants skulle stå ut i den rätta miljön och att det skulle fungera praktiskt för GameStops egen personal att montera skyltstället. Att ha speciella montörer på plats fanns det varken tid eller pengar till, säger Anders.

Efter att idén stötts och blötts togs en 3D-skiss fram av en inredningsarkitekt. Prototyper utvecklades i Plexlites tillverkning och testades i butik. Activisions folk från kontoret på Irland flög till Malmö för att delta i processen. Samförståndet var dock så stort att det räckte med att en lätt justerad ritning och att den slutliga prototypen fotograferades för att kunna godkännas till slut.

Det var viktigt för oss att Skylanders Giants skulle stå ut i den rätta miljön och att det skulle fungera praktiskt för GameStops egen personal att montera skyltstället."

Anders Arndorff, vd på Rebel Display Group

 

LÖSNINGEN: EN KOMBINATION AV NYTÄNKANDE DESIGN OCH STANDARDDETALJER

Den unika designen kombinerar den starka grafiska profilen som en backdrop på rulle med närmast osynliga, men högst funktionella laserskurna hyllor med fack i akryl samt standardiserade fästen och krokar för maximal flexibilitet.

– Även om skyltstället är helt unikt designade för den här lanseringen och produkten har vi ansträngt oss för att jobba med de smartaste lösningarna i varje detalj. Och standard är både smart och billigast, säger Anders.
 
Två varianter av skyltstället togs fram – 600x2000 mm och 1200x2000 mm – för att passa butikernas olika storlekar. Samtliga delar – och de var många – packades i platta paket à la känt möbelföretagsmanér för att pressa kostnaden även för distributionen.

– Distribution och montering är kritiska delar för oss. Så länge vi håller på med design och produktion har vi full koll men nu ska andra ta över och det är då man kan börja bli nervös, säger Anders.

 

RESULTATET: 290 BUTIKER SKYLTADES UTAN PROBLEM – NÄSTA DAG KUNDE MAN SÄLJA DIREKT

Som vanligt i spelvärlden, lanserades Skylanders en given dag. Alltså skulle butikerna montera och ställa upp allt över en natt.

– Vi la ner mycket tid på att göra en bra monteringsanvisning. Och så satte vi mitt namn och telefonnummer på både bipacksedlar och kartonger. Jag bara väntade på att kaos skulle bryta ut. Men ingenting hände. Det var helt tyst. 290 skyltställ monterades utan problem! säger Anders.


Morgonen efter kunde man sälja direkt. Och någon månad senare kunde man konstatera att Skylanders Giants hade blivit ett av årets mest sålda spel.